dissabte, 1 d’abril del 2017

Un món de metros: Madrid (2)


El metro de «nuestra cabeza y casal» creix que és un «contento». Ja van per les 301 estacions i els 293 quilòmetres de vies, i la cosa no sembla que s’hagi d’aturar en un futur proper. La versió del mapa que vaig publicar el 2009, crec que me la vaig inventar, perquè no he trobat enlloc eco d’artefacte tan horrorós.

Per dissenyar el complicadíssim mapa del metro de Madrid, s’ha de tenir una ànima intrèpida i molts ovaris. Segurament no hi haurà manera possible de sortir-se’n amb elegància, per molta Helvetica que hi posis. Anomalies com el metro lleuger o el bucle de Metrosur tampoc ajuden. Ni un riu Manzanares que sembla una nova línia blau clar.

Atenció a les taques verdes dels parcs: el clàssic Retiro, rectangular; la Casa de Campo, pentagonal; i rodó el trempat Parque de Juan Carlos I. Enmig del cor de les tenebres destaca la taca vermella i mercenària que es denomina «Vodafone Sol». Però què vols d’una ciutat que tenia un teatre Häagen-Dazs, que ara és diu Caser-Calderón?

5 comentaris:

  1. ¿Y esa estación Mar de Cristal, que solo encuentra parangón poético en la barcelonesa Selva de Mar?

    Mar(k)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No havia fet la relació, però està ben trobada.

      Elimina
  2. Lo de Vodafone Sol es va acabar el estiu passat, ja no es una parada patrocinada. El que no entenc es perquè li diuen metro ligero si realment es un tramvia de tota la vida.

    ResponElimina
  3. FreedomPop is the first ABSOLUTELY FREE mobile communications provider.

    Voice, text & data plans always start at £0.00/month (ABSOLUTELY FREE).

    ResponElimina